Benieuwd waar ons Koningshuis haar oorsprong vond? Hoe de strijd in de 18e eeuw losbarst om de Oranje prinsentitel en hoe de Oranjedynastie op wankelen heeft gestaan? Stap zelf in Het verhaal van Nederland met een podwalk! Download de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland in de App Store of Play Store. En wandel met Daan Schuurmans door de geschiedenis.

 

In 8 podwalks van Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau neemt Daan Schuurmans je mee terug in de tijd. Naar de plek waar Oranjegeschiedenis tot leven komt en waar het allemaal gebeurde: het ontstaan van onze Oranje dynastie tot aan de huidige tijd met Koning Willem-Alexander op de troon. Loop mee langs de Oranje familielijn met deze 8 verhalende wandelingen door heel Nederland. Een ervaring voor jong en oud. De Podwalks vind je in de HVVNL app en zijn GPS-gestuurd. Dat betekent dat de verhalen alleen te beluisteren zijn op locatie, bijvoorbeeld in het pittoreske stadje Buren, historische centrum van Leeuwarden en wandelend langs de forten van Den-Helder. Verhalen die je meenemen naar het leven op het Kasteel van Breda, Paleis Soestdijk en Het Loo. Al vijf eeuwen lang speelt de familie Oranje-Nassau een rol van betekenis in onze geschiedenis. Ontdek het zelf met deze audioverhalen op locatie.

App downloaden
De audiotours zijn te beluisteren via de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst gedownload worden voordat je kunt gaan wandelen. Download hem in de App Store of Play Store. Of zoek in de App Store of Play Store op 'Het verhaal van Nederland'. Naast in Nederland is de podwalk app nu ook in België te downloaden voor iOS en Android.

App gebruiken
In de app zie je een overzicht van de locaties van de podwalks en waar ze starten. Ook kan je lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. Je kunt van elke wandeling een stukje beluisteren. En het is handig om route die je wilt lopen alvast te downloaden. We raden je aan dit thuis (of op een plek met wifi) te doen in plaats van op locatie, zodat je tijdens het wandelen niet afhankelijk bent van je mobiele verbinding. Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op de locatie van de wandelingJe kunt ze niet thuis luisteren. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk. Open daar de app, het verhaal begint automatisch met een introductie van de wandeling en de eerste aanwijzing voor de route. De rest wijst zich vanzelf. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!

Tekst podwalks op papier
Bij elke podwalk is een uitgeschreven tekst beschikbaar. Deze zijn te vinden via de podwalkpagina's hieronder (PDF-transcript).

Hieronder vind je meer informatie over de podwalks per locatie

 

Podwalks Nederland

Stap in het verhaal beweeg door de tijd